Sales is topsport! Train jij elke dag?

29 april 2019
Niels Stuijfzand

Topsport volgens Wikepedia: “Topsport is het beoefenen van een sport op het hoogste niveau, nationaal of internationaal. Het onderscheidt zich van zuiver recreatieve sport en algemene wedstrijdsport doordat de nadruk vrijwel volledig op de prestaties ligt.” Daarom de vergelijking met sales! Naast het feit dat het zwaartepunt  ligt op prestatie zijn er nog veel meer overeenkomsten; Plezier, Passie, Talent, Training, Strategie en Discipline.

 

Een geboren voetbaltalent zal nooit weten waartoe hij in staat is als hij nooit tegen een bal trapt, geholpen wordt door anderen en getraind wordt om zijn talent optimaal te benutten. En als het talent je naar de top brengt zal je nooit kunnen rusten omdat de concurrent ook niet stil zit. Constant bezig zijn met ontwikkeling van vaardigheden, strategie en alle ander facetten die komen kijken voor continue topprestaties!

 

Het is opvallend dat in veel branches productspecialisten het sales- en accountmanagement doen. Dit betekent vaak dat deze verkopers niet de opleidingsachtergrond en ervaring hebben in commercie. De functie die zij uitvoeren is in de praktijk geleerd en gaat hen zeer natuurlijk goed af. Toch mist er dan wel een belangrijk element in de ‘opvoeding’; de basis van sales. De technieken waardoor het voeren van een goed verkoopgesprek leidt tot meer conversie. Dit is makkelijk aan te leren. Door enkele trainingen te volgen zal het resultaat snel zichtbaar zijn.

 

Wanneer heb jij voor het laatst een training gehad in gesprekstechnieken?

 

Ik hoop dat mijn blog jou leesplezier heeft bezorgd. Ben jij benieuwd wat een training voor jou en het team kan betekenen? Stuur mij een persoonlijk bericht en dan ga ik graag met jou in gesprek. Ik ben namelijk erg benieuwd wie jij bent en wat jou beweegt!

Dank je wel voor jouw aandacht en tot snel!
Niels Stuijfzand

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op sales gebied?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *